word de beste versie van jezelf

Chronische stress heeft een negatieve invloed op hoe jij je voelt. Je spieren spannen zich constant aan, je bent vermoeid, kunt je moeilijk concentreren of hebt last van veel (spanning)hoofdpijn.

Chronische stress heeft een negatieve invloed op hoe jij je voelt. Je spieren spannen zich constant aan, je bent vermoeid, kunt je moeilijk concentreren of hebt last van veel (spanning)hoofdpijn.

Raido adem ceremonie

Ademreis & zielentocht

Ademwerk voor chronische stress en het genezen van trauma is een van de meest effectieve methoden om te helen. Deze masterclass adem & trauma release is een bundeling uit verschillende ademtechnieken. We maken gebruik van ademhalen om de psyche te beïnvloeden en de geest en het lichaam te helen. Het gaat hierbij om een diepe, ritmische en snelle ademhaling, die wordt begeleid door muziek.
Voor iedereen die effectieve technieken wil leren voor een gezonder, krachtiger en gelukkiger leven.

Er zijn situaties waarin je langdurig onder stress staat, zoals bij stress door je relatie of een scheiding, trauma, verlies of hoge werkdruk. Als je continu het gevoel hebt dat je onder spanning staat, of moet ‘vechten’ of ‘vluchten’ spreken we van chronische stress. Ook als je niet uit een stresstoestand raakt als het gevaar voorbij is, dreigt chronische stress. Als dit het geval is, dan is er geen balans tussen inspanning en ontspanning en herstelt je lichaam niet. Dit is ongezonde stress.

Wat heeft ademen met stress te maken

Chronische stress heeft een negatieve invloed op hoe jij je voelt. Je spieren spannen zich constant aan, je bent vermoeid, kunt je moeilijk concentreren of hebt last van veel (spanning)hoofdpijn. Door chronische stress verhoog je de kans op overprikkeling, hartritmestoornissen en andere psychische klachten zoals een burn-out, angststoornis en depressie.

Bij hevige stress, angst of ingrijpende emotionele gebeurtenissen wordt het ademcentrum geprikkeld en gaat je ademhaling zich ook (automatisch) versnellen en als het stressmoment voorbij is vertraagd de ademhaling zich weer automatisch. Bij langdurige, chronische stress raakt je lichaam aan deze toestand gewend en kan ademen een eigen leven gaan leiden.

De technieken die je gaat leren, helpen bij het verminderen van spanningen en angsten, en bij het versterken van het immuunsysteem. Tijdens een ademwerksessie worden de hersenen in een diepere staat van ontspanning gebracht, waardoor heling van trauma wordt bevorderd. Het kan ook helpen bij het verwerken van emoties en het verbeteren van de mentale gezondheid.

Wie is jouw coach

Jeroen Kuiper

‘Natuurlijk Mentaal’ als personal trainer, mentale gezondheidscoach, human performance trainer en ademcoach. Jeroen is door zijn eigen weerstand tegen ‘voelen’ heen gebroken en is dus ervaringsdeskundige. Dat is een weg geweest van vallen en opstaan, doelen of verwachtingen bijstellen en weer door. Daardoor is hij uitgegroeid tot een betere versie van hemzelf. 

“Ik wil dat graag delen zodat ook andere mensen, die zich op diezelfde hobbelige weg bevinden, de regie over hun eigen leven terug krijgen.”

Wat andere van Natuurlijk Mentaal vinden

Lees de recensies

Beste Jeroen, tijdens mijn borstvoeding periode heb ik ontzettend goede adviezen van jou gehad, waardoor onze zoon een veel rijkere voeding van mij kreeg maar waardoor ik veel beter herstelde, mij energieker en fitter voelde.

Later in het jaar ben je mij nogmaals heel goed geholpen want ik kreeg een vreselijke uitbraak van mijn artritis psoriatica, samen hebben we mijn hele voedingspatroon doorgespit en stap voor stap kwamen we bij het eindpunt en weg was mijn huiduitslag.
Nogmaals ontzettend bedankt Jeroen!! Je bent sociaal, fanatiek, ontzettend kundig en gedreven, dit had ik ook echt nodig om door te zetten en vast te houden in mijn nieuwe leefstijl.

Yneke van den Berg

Nu starten