Inspiratie

De Oeros en MOED

De Runen omvatten eeuwenoude wijsheid. Elk teken in het geschrift dient zijn eigen specifieke doel. De Runen van het Futhark, is de oudste versie van het runenschrift. Ze staan voor emotie, mindset, elementen en spirituele betrokkenheid bij alles om ons heen. Ze verwijzen ieder naar essentiële zaken die er in een mensenleven toe doen, zoals vreugde, behoefte, water en oogst.

Deze elementen hebben ons altijd gediend en vertaal ik door in de MOED methode.

Het teken ‘Uruz’ staat voor mij symbool voor MOED. Uruz staat voor de oeros, bekend om zijn kracht en snelheid. Het is de rune voor de krijgers. Er was veel lef en kracht voor nodig om een oeros te bejagen. Oog in oog met de oeros, kun je jezelf afvragen of je voldoende in je kracht staat. Groei en zelfbewustzijn is hopelijk het gevolg. Dat is precies wat ik jou tijdens het MOED traject wil laten ervaren.

Heb de moed om jouw vitaliteit terug te winnen

Onze genen veranderen een half procent per 100.000 jaar. Dit betekent dat veel van onze mechanismen nog werken op een oeroud systeem. In onze natuurlijke omgeving waren wij veilig in de natuur. Gezondheid was het gevolg van natuurlijke noodzaken als honger, dorst, warmte, kou, gevaar en de behoefte aan sociale verbinding. Het heeft ons gemaakt tot wie we zijn.

Als je kijkt naar het moderne leven kom je er al snel achter dat de activiteiten en voeding onze genen hebben ingehaald. Met het gevolg dat wij onvoldoende zijn aangepast aan dit moderne leven. Het is een uitdaging om de dag door te komen zonder alle prikkelende verleidingen van deze tijd. Eten is overal om ons heen en bewegen hoeft niet meer. We leven met te veel comfort en het breekt ons op. Altijd tijd tekort, onze gezinnen zijn ons tweede baan. Ongezonde keuzes liggen op de loer en ontspanning is er niet bij. De levenskracht vervliegt en we gaan op standje automatisch. Lichaam en geest zijn ver verwijderd van de natuur. Wil je ook weer leider worden in plaats van lijder? Daar is MOED voor nodig, en daar ga ik je bij helpen.